На 05 Мај 2018 година на кампусот на техничките факултети, УКИМ  одржа отворен ден на Универзитетот. ФИНКИ имаше поставено свој штанд каде што посетителите имаа можност да се информираат со можностите за студирање на Факултетот, да разговараат со дел од наставниот кадар, како и да погледнат дел од опремата која се користи за истражувачки цели во лабораториите на ФИНКИ и е користена од студентите. Подолу можете да видите фотографии од настанот.

dji_0230.jpg

dji_0270.jpg

0