Компанијата МКхост објавува отворен конкурс за работа на позиција веб дивелопер и ги поканува заинтересираните да аплицираат. Позицијата е отворена за секој кој има желба да се приклучи кон #1 веб хостинг провајдерот и #1 регистрар во Македонија. Атмосферата е тимска и динамична и се одвива во населбата Аеродром – Скопје (Capitol Mall & Residence).

МКхост е приватна компанија формирана во 2006та година со примарни дејности: веб хостинг, регистрација на домени и веб развој. МКхост е моменталниот лидер на веб хостинг пазарот во Македонија со над 4000 клиенти и регистрирано над 10000 домени. 

Потребни технички познавања:

 • Одлично познавање на PHP програмски јазик заедно со познавање на некој PHP MVC Framework (користење на PHP за креирање на RESTful веб сервиси ќе се смета за предност)
 • Познавања на Front-End технологии: HTML5 / CSS3 / JavaScript / jQuery (познавање на Bootstrap framework ќе се смета за предност)
 • Познавање на SQL бази на податоци (MySQL)
 • Познавање на AngularJS или друг JS framework ќе се смета за предност
 • WordPress

Персонални вештини:

 • одлично познавање на англиски јазик
 • желба за тимска работа
 • самоиницијативност
 • креативно и проактивно размислување, решавање на проблеми
 • позитивна настроеност кон усовршување и учење

Главни одговорности:

 • Развој и оддржување на веб апликации за потребите на МКхост
 • Автоматизирање на процеси кај постоечките системи и корекција на грешки
 • Тестирање и имплементација на нови функционалности
 • Проактивно комуницирање со останатите членови на тимот

Работа со МКхост значи:

 • Редовна и компетитивна плата со можност за зголемување
 • Флексибилно работно време
 • Пријателска и тимска атмосфера

Заинтересираните кандидати потребно е да испратат емаил со CV на jobs@mkhost.com.mk. Рокот за аплицирање трае до 17ти април 2016 година.