Почитувани бруцоши, ни претставува особена чест да ве поканиме да присуствувате на првиот акдемски час за академската 2021/2022 година на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Настанот ќе се одржи онлан на 04.10.2021 со почеток од 12:00 часот и ќе биде достапен на следниот ЛИНК.

 

На првиот академски час ќе се обратат:

  • Проф. д-р Никола Јанкуловски - ректор на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј”,
  • Проф. д-р Иван Чорбев - декан на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство
  • м-р Александар Стамболиев - директор на Бизнис Aкцелераторот УКИМ (БАУ)
  • Рената Соколовска - претседател на факултетското студентско собрание (ФСС) ФИНКИ

 

Ви посакуваме успешен почеток на новата учебна година!

1