Македонски Телеком објавува можност за практична работа на проект за студентите на ФИНКИ и ги поканува да аплицираат.  Праксата овозможува да се биде тимот кој работи на проектите кои се организираат во Контакт центарот, Продажните салони и Иновативниот центар на Македонски Телеком.

Потребно е да се одбере посакуваниот проект и да се поднесе пријава на истиот.

  •  Контакт Центар – ангажманот вклучува работа со дојдовни и појдовни повици поврзани со нова кампања и истражување на пазарот.
  • Продажни салони – ангажманот се однесува на Christmas helpers за промовирање на нови кампањи и производи на компанијата, а воедно и помош на вработените во салоните околу новогодишните/празнични активности.
  • Telekom Innovation Centar –   промоција на  нова и врвна технологија 

Сите  заинтересирани студенти  своите CV-a да ги доставуваат на следнава e-mail адреса sonja.kargova@telekom.mk со назнака на кој проект аплицираат најдоцна до 23.10.2016 година.

1