american.jpg  finki.png ukim.jpg logo_1.jpg logo_2.jpg

ФИНКИ, во рамки на предметот Медиуми и Комуникации, заедно со Факултетот за Драмски уметности ќе бидат домаќини на на Шин Блум (Sean Bloom) и Марци Кампос (Martzi Campos) од Универзитетот на Јужна Калифорнија, кои ќе одржат отворени онлајн предавања на тема на дизајн на игри. 

Шин Блум и Марци Кампос се експерти од Лабораторијата за игри при Факултетот за драмски уметности од Универзитетот на Јужна Калифорнија, а нивното гостување е со поддршка на American Film Showcase и амбасадата на САД во Р.С. Македонија. Тие ќе зборуваат за карактери во игра и развој на нивоа во игри. Фокус ќе биде ставен на игри што креираат позитивен општествен импакт.

American Film Showcase е дел од голем број наградувани документарни и независни филмови во изминатите години. 

Предавањето почнува во вторник (утре) во 19:00 часот по македонско време и може да се следи на следниот линк:

Предавање вторник 20 април, 19 часот

Предавање вторник 13 април, 19 часот

Предавањето ќе се одржи преку ZOOM платформата. 

Meeting ID: 388 998 2398

Passcode: 332211 

 

 

0