Локација: Скопје

Тип на работа: постојано (неопределено)

JAVA Web Developer

Потребни квалификации:

Би сакале да ни се придружат позитивни, високо мотивирани личности, со желба за личен напредок и дологорочна соработка, кои поседуваат што повеќе од следните знаења:

- познавање на back-end технологии и алатки: Java, Spring, JPA, Hibernate, Maven исл.

- познавање на Web сервиси (REST, SOAP), пожелно искуство од XML енкрипција

- познавање на front-end технологии: JavaScript, TypeScript, JQuery, Bootstrap, CSS, Angular, React, D3.js исл.

- познавање на релациски бази како Oracle, SQL Server и MySql

- пожелно искуство од развој на мобилни апликации

- најмалку 1 година работно искуство и универзитетска диплома или надоместливо работно искуство

 

Нудиме:

- компетитивна плата и динамично наградување

- пријатна работна околина

- брз професионален напредок

- работа на интернационални проекти од различни домени (паркинг, транспорт, логистика, e-commerce...)

 

Краток опис:

Pelagus IT, компанија со седиште во Словенија има потреба од двајца Web/Java програмери за вработување на неопределено време во канцеларијата за развој на софтвер во Скопје. Потребно е искуство од изработка на апликации базирани на JavaScript/TypeScript, MVC, Java EE, релациски бази на податоци и SOA технологии (SOAP/REST web сервиси).

 

Доколку сте заинтересирани испратете C.V. на: info@pelagus-it.com.

Избраните кандидати кои ги исполнуваат условите ке ги поканиме на разговор.

 

1