Скопје Startup Weekend vol. 2

05 September, 2011, 16:07

Второто издание на Скопје Startup Weekend, кое е закажано за периодот од 11 – 13 ноември 2011 година, ќе се одржи на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, во организација на


Software Engineering работилница

19 August, 2011, 17:49

Од 22 до 27 август во организација на ФИНКИ, во Охрид ќе се одржи работилницата на меѓународниот проект Software Engineering: Computer Science Education and Research Cooperation под покровителство на ДААД


Прием за информатичарите

17 August, 2011, 20:33

По повод големиот успех на македонските ученици на интернационалните натпревари по информатика, Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ, организира свечен прием на кој ќе бидат одбележани пост


Едно лето

09 July, 2011, 1:03

Едно лето независно организиран развој на слободен софтвер во Македонија


LAN Fest Conference 2011

06 May, 2011, 0:12

Во периодот од 20 до 22 мај 2011 година ќе се одржи LAN Fest Conference 2011, настан кој ќе претставува сеопфатен собир на ИКТ експерти од Македонија.