prvnnsslajder.jpg

Денешниот ден пред точно десет години беше почеток на едно огромно патување кое сеуште трае. На овој ден се одржа првиот Наставно-научен совет на професорите при новоформираниот Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство, при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје. ФИНКИ е резултат на залагањата на сите професори, асистенти и вработени кои неизмерно секојдневно го пренесуваат своето знаење и со тоа придонесуваат нашиот факултет да расте и да успева. Низ ова десетгодишно патување факултетот прерасна во еден од водечките факултети во државата.

Столбот на кој се гради ФИНКИ беа и секогаш ќе бидат студентите. Голема е честа кога најмногубројни и најдобри студенти ќе го изберат токму ФИНКИ како еден од битните чекори во својот животен пат. Уште поголемо задоволство е кога ќе се гледаат нашите дипломци како понатаму успеваат во науката и индустријата, општеството. Бескрајна благодарност до сите вас кои ни верувате и до сите професори кои се или биле дел од нашиот кадар.

Се надеваме дека овој ден ќе го прославиме сите заедно во блиска иднина, кога нештата ќе се вратат во нормала. 

viber_image_2021-03-31_18-43-45.jpg

viber_image_2021-03-31_18-43-42.jpg

viber_image_2021-03-31_18-43-43.jpg

201837_175467639172152_7472956_o.jpg

 

0