Објавен е конкурс за летна пракса во ЦЕРН. Деталите за конкурсот може да ги видите на следниот линк.  
 
Се охрабруваат студентите на ФИНКИ да се пријават бидејќи секоја година има студенти од ФИНКИ кои успешно ја користат оваа можност. 
1