На 10.05.2017 година во 14:00 часот во Амфитеатарот на ФИНКИ се одржа првата трибина на професори и студенти - „Мојот збор на ФИНКИ 1.0“.
На трибината гости-говорници беа:
 
  • д-р Иван Чорбев, Декан на ФИНКИ
  • д-р Ивица Димитровски, Продекан за настава на ФИНКИ
  • д-р Дејан Ѓорѓевиќ, претставник на ФИНКИ во Сенатот на УКИМ
  • д-р Владимир Трајковиќ, професор на ФИНКИ
  • д-р Жанета Попеска, професор на ФИНКИ
dsc_0043.jpg
На настанот, професорите и студентите разменија мислења и идеи за тоа како да се решат некои од моменталните проблеми кои ФИНКИ ги има, како и на кој начин студентите и професорите, заедно, можат да го направат ФИНКИ уште подобро место за студирање.
dsc_0041.jpg
Овој настан беше организиран во рамките на предметот Медиуми и комуникации на ФИНКИ. 

0