On 20.10.2016 ()

На 20.10.2016 (четврток) во 13.30 и во 14.30 часот во Барака 1 ќе се одржат две поканети предавања од професори од Институтот за математика и информатика во Софија. Првото предавање на тема "Exceedance-type tests" ќе го одржи проф. д-р Eugenija Stoimenova, а второто предавање на тема "Asymptotic bounds for energy of binary codes" ќе го одржи проф. д-р  Peter Boyvalenkov. Абстрактот за второто предавање може да го погледнете во прилог. Се покануваат сите заинтересирани да присуствуваат на настанот. 

AttachmentSize
PDF icon Abstract28.11 KB
1