Општина Карпош во соработка со Црвениот крст го одбележа 17-ти март, Светскиот ден на крводарителството и денот кога е основан Црвениот крст во нашата држава.

Традиционално, се доделија признанија на деветмина хумани граѓани-крводарители, како и на претставници на организации, институции и фирми.

Благодарница за особен придонес му беше врачена и на Факултетот за информатичи науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ).

dsc_87022_0.jpg

 

0