Деканот на ФИНКИ, Иван Чорбев им посака срдечно добредојде на првиот час на новите академски граѓани.

Студентите денеска својот прв свечен час го одржаа во хотелот „Александар Палас“ во присуство на ректорот на УКИМ Никола Јанкуловски, премиерот Зоран Заев, министерот за информатичко општество и јавна администрација, Дамјан Манчевски, кои на најдобрите ученици што успеале да се запишат со стипендија им доделија индекси

Оваа година се запишаа рекорден број од 933 заинтересирани студенти, или 13% повеќе од минатата година.

1_1.jpg

2_1.jpg

untitled_1.png

untitled_0.png

45.png

3_1.jpg

44118266885_b5a800a9d8_o.jpg

44118265525_62da50f812_o.jpg

44981341562_b6b18bc4ce_o.jpg

 

 

0