Втор циклус: заверка и упис на семестар
Заверката на летниот и уписот на зимскиот семестар во учебната 2014/2015 за студентите од II циклус на студии – магистерски студии ќе се врши од 28 октомври до 04 ноември 2014 година.
Продолжување на рок за упис на втор циклус
Заради подобра координација со раководителите на студиските програми околу изборот на предметите, уписот на новите студенти на втор циклус ќе се продолжи до среда, 29.10.2014.
Достапност на просториите во зградата на ТМФ
Поради голем број на студенти и безбедност на Факултетот, зградата на ТМФ ќе биде отворена до 22 часот. После тој термин двете излезни врати ќе бидат заклучени.

Предавање, Бабини игри

Почитувани студенти, ни претставува особена чест да ве поканиме да присуствувате на предавањето за примена на современи информатички технологии за иновација на образованието.

Предавањето со наслов „Бабини игри“ ќе го одржат Марина Василева и Добри Јовески, носителите на втората награда на глобалниот натпревар организиран од страна на „Microsoft Partners in Learning", во кое учествуваа илјадници тимови од целиот свет. Правото на учество на натпреварот го добија освојуваќи го првото место во Европа.

Предавањето ќе се одржи во вторник, 13.12.2011 година, во 11:00 часот во амфитеатарот на ТМФ.